Schooltennis

Elk jaar regelt onze vereniging Schooltennislessen. Deze lessen worden onder schooltijd gegeven voor de groepen 3, 4 en 5 van het KC Aelse. De lessen worden verzorgd door onze gediplomeerde trainer onder toezicht van de leerkracht van de deelnemende groep. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Uit de reacties blijkt dat de kinderen steeds met veel plezier deelnemen aan deze lessen.

Waarom tennis?

Tennis is een spannende, gezonde en veelzijdige sport. Tennis leert een kind om zichzelf verantwoordelijk te voelen voor keuzes en daden en om te gaan met succes en tegenslag. Elk punt biedt weer een nieuwe kans! Tennis daagt een kind uit om door te zetten, samen te werken en zelf regels toe te passen. Het kan een leven lang, op eigen niveau, gespeeld worden en staat voor plezier, sportiviteit, inzet en respect.

Waarom bij een tennisvereniging?

Een vereniging is de plek bij uitstek om structureel te kunnen sporten en om leeftijdsgenoten te ontmoeten met dezelfde interesses. Bij een tennisvereniging kan een kind in een veilige omgeving spelen. Tennisverenigingen werken met gediplomeerde trainers en met lesprogramma’s, ballen, rackets en baanafmetingen die aansluiten bij de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Het doel is om uiteindelijk iedereen het tennisspel te laten spelen.

 

Het vervolg: Kennismakingslessen

Na de schooltennislessen worden er vervolglessen gegeven. Als je als ouder merkt dat je kind tennis ontzettend leuk vindt, schrijf hem of haar dan in voor de kennismakingslessen bij LTV Elsloo. Deze lessen worden gegeven tegen een gereduceerd tarief. 

U kunt als ouder uw kind hiervoor inschrijven door contact op te nemen met ons secretariaat. Onze jeugdcommissie kijkt dan samen met de trainers wanneer en hoe de beste aansluiting is met kennismakingslessen en verdere trainingen.

Als uw kind daarna door wil gaan kan hij/zij lid worden van onze vereniging. Dit kan door inschrijving via de website.

 

Tennis ook iets voor u?

Bent u als ouder zelf ook geïnteresseerd om te komen tennissen, dan bent u van harte welkom. Kijk dan eens op de maak kennis met tennis pagina.

We zien u heel graag op ons tennispark in Elsloo.