Tennis voor junioren bij LTV Elsloo

Jeugdleden zijn van harte welkom bij LTV Elsloo. Vanaf 4 jaar bestaat de mogelijkheid voor kinderen om tennisles te volgen door lid te worden van onze club.  We hebben een actieve jeugdcommissie die zich inzet voor het werven van nieuwe juniorleden maar ook in het organiseren van activiteiten voor juniorleden binnen onze club.

Waarom tennis?

Tennis is een spannende, gezonde en veelzijdige sport. Tennis leert een kind om zichzelf verantwoordelijk te voelen voor keuzes en daden en om te gaan met succes en tegenslag. Elk punt biedt weer een nieuwe kans! Tennis daagt een kind uit om door te zetten, samen te werken en zelf regels toe te passen. Het kan een leven lang, op eigen niveau, gespeeld worden en staat voor plezier, sportiviteit, inzet en respect.

Waarom bij een tennisvereniging?

Een vereniging is de plek bij uitstek om structureel te kunnen sporten en om leeftijdsgenoten te ontmoeten met dezelfde interesses. Bij een tennisvereniging kan een kind in een veilige omgeving spelen. Tennisverenigingen werken met gediplomeerde trainers en met lesprogramma’s, ballen, rackets en baanafmetingen die aansluiten bij de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Het doel is om uiteindelijk iedereen het tennisspel te laten spelen.  

Wil je tennis een keertje proberen? 

Als je als nieuw juniorlid begint met tennissen kan je het beste tennisles nemen. Om kennis te maken met tennis is het mogelijk om bij onze club een proefles te nemen. Heeft je kind interesse in een proeflesles, dan gelden de volgende afspraken:

- Je kunt maximaal 1 les gratis meedraaien.

- In overleg met de trainer wordt bepaald in welke les je kunt meedoen.

- Bij meerdere aanmeldingen van aspirantleden tegelijkertijd, wordt in overleg met de trainer, maximaal 1 proefles per maand gegeven.

 

Waar kun je je kind aanmelden voor een proefles?

Je kunt hiervoor contact opnemen met: Mariëlle van den Eijnden, contactpersoon jeugdzaken/bestuur via [email protected] of rechtstreeks via David Hofman, trainer LTV Elsloo.     

Mocht de proefles zijn bevallen en je kind wil tennislessen gaan volgen, is het belangrijk dat hij/zij lid wordt van de club. Voor de jeugdleden van LTV Elsloo hebben we een aantrekkelijk all-inclusive lidmaatschap. Inschrijving vindt plaats door invullen van het inschrijfformulier wat u kunt terugvinden op de website L.T.V. Elsloo

Na inschrijving als jeugdlid ontvang je een ledenpas van de K.N.L.T.B (de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond). Met deze pas krijg je als jeugdlid toegang tot het park, kan een baan gereserveerd worden en bovenal kan je meedoen aan wedstrijden tijdens toernooien en competities.

Eenmaal lid zal de trainer op basis van de proefles en je leeftijd bekijken in welk tennisgroepje je het beste ingedeeld kan worden. Er is altijd wel een passend trainingsgroepje te vinden. Ook kun je meedoen met de Kia jeugdtennis competitie. Kijk voor meer informatie hierover bij competitie junioren 

Voor de tenniscompetitie volgt LTV Elsloo de indeling van de KNLTB. Deze indeling is voor tenniskids in 2020 verder aangescherpt en is gemaakt op basis van het geboortejaar. 

 

Jaarlijks organiseert LTV Elsloo het schooltennis voor de groepen 3, 4 en 5 in samenwerking met de lagere school in Elsloo. Op deze manier kunnen kinderen laagdrempelig kennis maken met tennis. Klik hier voor meer informatie over het scholentennis.