Tenniskids competitie

Competitie Junioren

Tenniskids Competitie

De Tenniskids competitie is een initiatief van de tennisbond om jonge kinderen (in de leeftijds­categorie van 6 tot en met 12 jaar), die net met de tennissport zijn begonnen, op een speelse manier kennis te laten met het spelen van wedstrijden. Het gaat daarbij niet om winnen, maar om het plezier in het spelen van wedstrijden tegen kinderen van andere verenigingen.

De competitie is ingedeeld in een drietal categorieën, aangeduid met kleuren: Rood, Oranje en Groen waarin meisjes en jongens samen spelen.

De verschillen in de categorieën hebben betrekking op de leeftijd en de speelsterkte van de deelnemende kinderen, de grootte van het speelveld, ballen en de puntentelling. Klik op de kleur competitie voor meer informatie over de spelregels: Rood , Oranje, Groen

 

Hoe werkt de competitie?

Rode en Oranje competitie

De opzet van de Kia Tenniskids rode en oranje competitie is als volgt. In het voorjaar (maart t/m juni) worden in een tweetal periodes (van ieder vier speeldagen) wedstrijden gespeeld op de parken van de verenigingen die in de poule zijn ingedeeld. In de tweede periode in het voorjaar wordt een nieuwe poule-indeling gemaakt.

In het najaar (september en oktober) wordt één periode (van vijf speeldagen) gespeeld.

Zowel bij Rood als Oranje worden in iedere poule vier verenigingen ingedeeld, die ieder op een zondagochtend op hun park een speeldag organiseren. De aanvang van de wedstrijden is gewoonlijk tussen 09.00 uur en 10.00 uur. De verenigingen streven ernaar uiterlijk om 12.00 uur klaar te zijn.

Groene competitie

In de Groene competitie speelt een team van vier à zes spelers (zowel jongens als meisjes) van onze vereniging in teamverband tegen een andere vereniging. Er worden iedere wedstrijddag zes wedstrijden gespeeld: vier enkelspelen en twee dubbelspelen. Er worden twee sets gespeeld om vier gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van twee games (bijv. 4-2, 5-3).

De competitie bestaat uit een zevental speeldagen in de maanden april t/m juni (voorjaar) en een zevental speeldagen in september en oktober (najaar).

Wie speelt competitie?

Kinderen die gebruik maken van het all-in-abonnement nemen automatisch deel aan de Kia Tennis kids competitie. Kinderen die hier geen gebruik van maken, zullen in overleg met de trainer en jeugdcommissie gevraagd worden deel te nemen.

Speeldata Tenniskids Competitie 204

De speeldata voor de rode, oranje en groene competitie voor het najaar 2023 kunt u hier terugvinden

MijnKNLTB - KNLTB voorjaar Rode & Oranje competitie 2024 - Club: L.T.V. Elsloo (35204) - Algemeen (toernooi.nl)