Ladder Competitie

Nieuwe Clubactiviteit: De laddercompetitie (ook voor starters!)

Het spelen van tenniswedstrijden zorgt voor activatie en binding van leden aan de vereniging. Niet alleen de officiële club-overstijgende KNLTB wedstrijden dragen hieraan bij, maar ook vooral de wedstrijden die elke dag op de vereniging worden gespeeld. Wedstrijden waar iedereen aan mee kan doen en waardoor leden nog makkelijker nieuwe maatjes vinden om mee af te spreken, maar ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen. De laddercompetitie is voor veel verenigingen een ‘oude bekende’ en wordt al door veel verenigingen georganiseerd. Een interne en informele competitie GRATIS voor alle leden. Het bestuur wil zo spoedig mogelijk de laddercompetitie introduceren binnen onze vereniging.  

Hoe werkt het? De laddercompetitie is een wedstrijdvorm waarin spelers elkaar uitdagen voor een wedstrijd en daarbij steeds ‘hoger op de ladder’ komen. Je kan zowel enkel als dubbelspel (ook MIX) ladders spelen. Het is een wedstrijdvorm die uitsluitend gericht is op de leden van de eigen vereniging. Het bestuur geeft de ladders vrij voor een bepaalde periode. Vervolgens word je door het systeem elke 2 weken gekoppeld aan een andere deelnemer op de ladder. Hierbij wordt rekening gehouden met je niveau. Je hebt vervolgens 2 weken de tijd (in de vakantieperiodes is dit langer) om samen met je tegenstander een datum te prikken en de wedstrijd te spelen. We gaan in principe uit van één uur spelen per singlepartij. Voor dubbel en mix anderhalf uur. Je speelt tegen tegenstanders die één trede hoger of lager staan. De winnaar kan dan een  plaats opschuiven en zo proberen hoger op de ladder te komen. 

Aanmelden:   Als we je belangstelling hebben gewekt en je wil graag meedoen of het in ieder geval eens proberen, kijk dan eens op de pagina van de KNLTB voor meer uitleg, schrijf je in via de KNLTB clubapp (alleen of met een dubbel- of mix partner en daag anderen uit! 

Heb je hulp nodig of vragen? Neem dan contact op met het secretariaat en we helpen je op weg.